Bemutatkozás

Városi Művelődési Központ
8200 Veszprém, Táborállás park 1.

Telefon: +36 88 429 111, 422 414, 442 457
Telefon/Fax: +36 88 429 693

Vp Agora 1"István, Gizella ősi vártán,
mögöttük völgyhíd: kőszivárvány.
Bakony szeléből - álmodni se mernéd -
arany harangszó hímez, misekelmét.
Itt a domb a völgybe, völgy a dombra,
kis utcák szöknek kővadonba.
Tágas terek sikátorok felett,
földszintbe fúl hegymászó emelet.
Fűzsuttogás a locska Séden."
– Kemény Géza: Veszprémi anziksz

Veszprém a Dunántúl közepén a Bakony és a Balaton-felvidék találkozásánál fekvő festői szépségű, dimbes-dombos történelmi város. Az ezeréves város barátságos és kisvárosias hangulata méltán tükröződik kulturális életében.

A Városi Művelődési Központ szerepe ennek a 60 000 főt számláló helységnek és környékének kulturális programokkal való ellátásában és a közművelődésében, kiemelkedő fontosságú.
Az "Agóra Veszprém" című projekt keretében 2015-ben az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás segítségével mára egy gyönyörű, korszerű, multifunkcionális művelődési központ áll a lakosság szolgálatába, ami egy új színes pontja a város kulturális életének.
A Városi Művelődési Központ városközponti működésén kívül két városrész fiókintézményét működteti, ezek a Gyulafirátóti Művelődési Ház és a Kádártai Faluház.
A VMK megújult épületében egy 290 főt befogadó, korszerű, klimatizált, professzionális fény és hangtechnikával ellátott színházterem várja az érdeklődőket. Az épület teljes egészében akadálymentesített így a mozgásukban korlátozott és idősebb korosztály is kényelmesen tudja látogatni a foglalkozásokat és az előadásokat. A szintek között lift is áll a vendégek rendelkezésére.

Az épületben több mint 70 klub egyesület,- kör, csoport működik az intézményhez kötődően és támogatásával. Az intézmény széles teret ad a civil kezdeményezéseknek, segíti a civil közösségek munkáját és a lakosság legkülönfélébb rétegeit, korosztályait érdeklő tevékenységet folytat.
A társadalom-, a természettudományi, a művészet ismeretterjesztésen kívül egyre több komplex programot valósít meg.
A művészeti nevelés terén is figyelemreméltó szisztematikus munkát fejt ki. Megújult termeink kialakítása kiválóan alkalmas az évente átlagosan 30 különféle képző-, ipar-, nép és fotóművészeti kiállítás megrendezésére. Kitűnő természetes és mesterséges fényhatás, valamint korszerű kiállító eszközök biztosítják az érdeklődők kényelmes tárlat-látogatását.

Az intézményben kialakított különféle befogadóméretű és felszereltségű közösségi termeink igény szerint berendezhetők és technikával elláthatók, így kiválóan alkalmasak koncertek, előadások, összejövetelek, tanácskozások, klubfoglalkozások, sport és tánccsoportok, gyermek- és családi rendezvények, sajtótájékoztatók, tanfolyamok, bálok, kiállítások, vásárok és egyéb kisebb és nagyobb rendezvények lebonyolítására. Nagyobb létszám esetében termeink könnyedén egybenyithatók illetve elválaszthatók.
A Városi Művelődési Központ megújult épülete egy egységes, színes design alapján készült mely végigvonul az épület külső és belső terein és amit harmonikusan egészíti ki modern berendezése. Ezt a harmóniát tükrözi a helyiség előtereinek, a földszinti és az emeleti előcsarnoknak bútorzata, melyek a korszerű kávézóval együtt vendégeink kényelmes várakozásáról, pihenéséről gondoskodik.
Veszprém a különböző művészeti ágak területén elismert alkotó - és előadó közösségekkel illetve kiemelt művészeti együttesekkel rendelkezik. Közülük a Bakony Fotóklub, a TIT Váci Mihály Irodalmi Színpad, a Veszprém-Bakony Táncegyüttes a Kis Bakony Táncegyüttes, Veszprém Senior Táncegyüttes, melyeknek próba- és előadási lehetőséget is intézményünk biztosít.

A Városi Művelődési Központ nagy hangsúly fektet a magyar népzene népszerűsítésére a különböző tájegységek zenei kultúrájának bemutatására. Évente több rangos folklór program kerül megrendezésre, amiket rendszeresen táncházzal egészítünk ki.

Nyaranta számos szabadtéri rendezvénnyel kedveskedünk a város lakóinak és az idelátogató turistáknak.
Szabadtéri rendezvényeink közül népszerűek, mindig nagy érdeklődésre tartanak számot az elsősorban szórakoztató műfajokat felvonultató programjaink.
A nyár első napjaiban kerül megrendezésre a Kolostorok és Kertek rendezvényhelyszínen az első "Családi Nap" ami közel ezer ember szórakozásáról gondoskodik. A kamarazenére szakosodott "Zenélő Udvar a Dubniczay palota udvarán" három esti előadása mindig nagy érdeklődés követi.
Európa és a nagyvilág zenéit, tánchagyományait mutatja be július utolsó napjaiban az ingyenesen látogatható "Világjava Estek az Óváros téren " koncert-sorozatunk, ami a kellemes nyári esték kitűnő szórakozási lehetősége.
Különböző országok népzenei világába nyújt betekintést hagyományosan augusztusban megrendezésre kerülő "Nemzetközi Folklórestek az Óváros téren" című rendezvényünk.
A nyár utolsó napjaiban a lakótelepen lakók számára rendezzük a "Gyere a parkba! - nyárbúcsúztató esték" című több napos programunkat, ahol gyerekek és felnőttek is egyaránt megtalálják a kellemes nyári napok szórakozási lehetőségét.
A nyár zárásaként a családokat invitáljuk utolsó nyári programunkra a Kolostorok és Kertek rendezvényhelyszínre ahol a második "Családi Nap" játékai, játszóházai szórakozási lehetőségei gyermek és felnőtt programjai várják a látogatókat.

Szolgáltatások


Rendezvények, ünnepségek, tanácskozások, konferenciák,

bemutatók technikai lebonyolítása

Információ: Steixner István 88/429-111 steixner.i@veszpremvmk.hu

Hirdetési lehetőség a havi műsorfüzetben, szórólapokon, plakátokon mérettől függően ill. megegyezés szerint

  • 1 oldal 40.000Ft+ÁFA
  • 1/2 oldal 20.000Ft+ÁFA
  • 1/4 oldal 10.000Ft+ÁFA

Terembérlet a központi épületben - Táborállás Park 1..

Színházterem 293 fő

Konferenciaterem: 250 fő

Kamaraterem: 100

Közösségi helyiségek, klubtermek: 20-70 fő

Információ:

Steixner István 88/429-111, steixner.i@veszpremvmk.hu

Kovács Csaba 88/429-111, kovacs.csaba@veszpremvmk.hu

Terembérlet tagintézményeinkben

Gyulafirátóti Művelődési Ház (Gyulafirátót, Hajmáskéri út 2.)
Kádártai Faluház (8411 Veszprém-Kádárta, Vasút u.2.)
Információk: a külső intézményrészeknél személyesen, vagy telefonon

Eszközbérlet

Mobil kültéri színpad: 2x2 m elemekből, 168 m2 maximális felülettel, 100-160 cm-es változtatható színpadmagasság
Sorolható 4-es műanyag székek 1.200 főre
Gyorsöltözéshez öltözősátrak
Információk: Kovács Csaba 88/429-111,
kovacs.csaba@veszpremvmk.hu

Hangtechnika

Nagyteljesítményű: 2x4,8 KW front teljesítményű (2x2,4 KW-ra felezhető) FBT hangsugárzók, 24 csatornás keverőpult, URH, vezetékes dinamikus és kondenzátor mikrofonok, CD, MP3, MD és kazetta-bejátszási lehetőség, lábmonitorok

Közepes vagy kis teljesítményigény esetén: 16 vagy 12 csatornás Soundkraft keverőpult, 2x800W, 2x300W, vagy 2x150W teljesítménnyel igény szerint
Információk: Steixner István 88/429-111
,
steixner.i@veszpremvmk.hu

Fénytechnika

Az igényeket vagy saját eszközökkel, vagy külső vállalkozó(k) bevonásával meg tudjuk oldani
Információk: Steixner István 88/429-111,
steixner.i@veszpremvmk.hu

Szállítás

Intézményünk térítés ellenében vállalja a bérbe adott eszközök helyszínre szállítását Iveco tehergépkocsival.

· Ford Transit tehergépkocsival

· személyszállítást Ford Tourneo 9 személyes gépkocsival

Információk: Kovács Csaba 88/429-111, kovacs.csaba@veszpremvmk.hu

A színházterem felszereltsége

Befogadóképesség: 293 fő
A színpad mérete: 10x11 m, mélysége felezhető, igény szerint balett-szőnyegezhető

Fénytechnika

· Compulite szintmemóriás vezérlőpult

· 96 áramkör, 2,5 KW-os dimmer

· füstgép, stroboscop, UV

· Altmann, fresnel, spot fényvetők

· Fejgépek

Hangtechnika

· Lábmonitorok

· URH és vezetékes mikrofonok

Kivetítési lehetőség

· 3000 ANSI LUMEN teljesítményű videó-projektorral

· 5x4 m vagy 1,8x2,4 m-es vetítővászonra

· Zártláncú kivetítési lehetőség az előcsarnokba

A színháztermi technika működtetéséhez kitűnő szakembergárda áll rendelkezésre.
Információ: Steixner István 88/429-111
steixner.i@veszpremvmk.hu


Parkolási lehetőség

A VMK előtti parkot övező parkolóhelyek illetve a lakótelep utcáin kialakított parkolók, körülbelül 100 férőhelyen lehet igénybe venni, természetesen ingyenesen.

Agóra Veszprém Városi Művelődési Központ
8200 Veszprém
Táborállás Park 1.

Telefon: +36 88 429 111
Fax: +36 88 429 693
info@veszpremvmk.hu

A jegypénztár nyitva tartása:
hétfőtől péntekig
14.00 -18.00 óráig

Aktuális programok

PARTNEREK: Veszprém Varga Dekor Magyar Vöröskereszt Veszprém Televízió Laczkó Dezső Veszprém Megyei Múzeum Kulturális Központok Országos Szövetsége